Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobry sposób na zaskakującą sałatkę, wszyscy, ktorych poczęstowałam byli bardzo zaskoczeni..., pozytywnie oczywiście, polecam wszystkim :-)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, piersi moczymy w jogurcie naturalnym lub mleku min. 1h, potem odsączmy i obficie oprószamy w curry, ja dodaje też pieprz ziołowy wg uznania, nie solę, wystarczająca ilośc soli jest już w ryżu, następnie duszę piersi pod przykryciem ok. 10 min. z każdej strony, w miedzyczasie kroję ananasa i śliwki, dodaje przestudzony ryż i oczywiście pokrojoną i przestudzoną pierś, łączę wszystkie składniki i dodaje oczywiście majonez z musztardą, schładzam i podaję do białego winka :-))).