Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromantyczna sałatka. Pestki dyni powodują, że sałatka nabiera nieco chrupiącego akcentu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118124
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8421
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2156
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1548
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118124
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8421
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2156
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1548
Składniki
Sałatę lodową obieramy z wierzchnich liści i myjemy pod bieżącą wodą, a następnie szatkujemy ok. pół główki.
Rukolę płuczemy i osuszamy.
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół.
Przygotowujemy miskę. Wrzucamy do niej umytą i osuszoną sałatę lodową oraz rukolę. Dodajemy kukurydzę, słonecznik łuskany, pestki dyni oraz pistację.
Sos sałatkowy mieszamy z ok. dwiema łyżkami oliwy z oliwek.
Przygotowaną sałatkę zalewamy sosem dokładnie mieszając.