Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromantyczna sałatka. Pestki dyni powodują, że sałatka nabiera nieco chrupiącego akcentu.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68088
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1966
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68088
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1966
Składniki
Sałatę lodową obieramy z wierzchnich liści i myjemy pod bieżącą wodą, a następnie szatkujemy ok. pół główki.
Rukolę płuczemy i osuszamy.
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół.
Przygotowujemy miskę. Wrzucamy do niej umytą i osuszoną sałatę lodową oraz rukolę. Dodajemy kukurydzę, słonecznik łuskany, pestki dyni oraz pistację.
Sos sałatkowy mieszamy z ok. dwiema łyżkami oliwy z oliwek.
Przygotowaną sałatkę zalewamy sosem dokładnie mieszając.