Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromantyczna sałatka. Pestki dyni powodują, że sałatka nabiera nieco chrupiącego akcentu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Sałatę lodową obieramy z wierzchnich liści i myjemy pod bieżącą wodą, a następnie szatkujemy ok. pół główki.
Rukolę płuczemy i osuszamy.
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół.
Przygotowujemy miskę. Wrzucamy do niej umytą i osuszoną sałatę lodową oraz rukolę. Dodajemy kukurydzę, słonecznik łuskany, pestki dyni oraz pistację.
Sos sałatkowy mieszamy z ok. dwiema łyżkami oliwy z oliwek.
Przygotowaną sałatkę zalewamy sosem dokładnie mieszając.