Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab cielęcy z waniliowym musem marchewkowym i sosem z chałwy"
Porcja na 4 osoby. Czas przygotowania: 1,5 godz. + 3 godz. na marynowanie.
Cielęcinę zamarynuj z tymiankiem i otartą skórką z cytryny, która nada jej świeży, cytrusowy smak. Odstaw w chłodne miejsce. Po trzech godzinach oprósz mięso przyprawami i obsmaż na złoty kolor, następnie dopiecz je w nagrzanym do 120°C piekarniku ok. 40 min, dzięki czemu pozostanie różowe i soczyste.
Podczas pieczenia schabiku podduś na maśle rozdrobnioną marchewkę, do której dodaj ziarna wanilii. Kiedy marchewka zmięknie, dolej do niej śmietankę, a następnie zmiksuj na gładką, puszystą masę.
W wywarze cielęcym rozpuść chałwę, wlej śmietankę i zmiksuj. Ziemniaki zblanszuj w osolonej wodzie, aby były półtwarde, i usmaż w klarowanym maśle na złoty kolor. Podawaj mięso z ziemniakami i musem obok.Źródło: Twój Styl
Przepis dnia
Moja kolejna wersja schabu, polecam sprobowac, szczegolnie ze sos smakuje wyb...
Odsłon: 13059
Zawsze tak robiłam ten kawałek cielęciny moim dzieciom gdy były małe i teraz...
Odsłon: 1292
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 245
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 245
Składniki
Porcja na 4 osoby. Czas przygotowania: 1,5 godz. + 3 godz. na marynowanie.
Cielęcinę zamarynuj z tymiankiem i otartą skórką z cytryny, która nada jej świeży, cytrusowy smak. Odstaw w chłodne miejsce. Po trzech godzinach oprósz mięso przyprawami i obsmaż na złoty kolor, następnie dopiecz je w nagrzanym do 120°C piekarniku ok. 40 min, dzięki czemu pozostanie różowe i soczyste.
Podczas pieczenia schabiku podduś na maśle rozdrobnioną marchewkę, do której dodaj ziarna wanilii. Kiedy marchewka zmięknie, dolej do niej śmietankę, a następnie zmiksuj na gładką, puszystą masę.
W wywarze cielęcym rozpuść chałwę, wlej śmietankę i zmiksuj. Ziemniaki zblanszuj w osolonej wodzie, aby były półtwarde, i usmaż w klarowanym maśle na złoty kolor. Podawaj mięso z ziemniakami i musem obok.Źródło: Twój Styl
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1565
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2201