Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pieczony z warzywami

Schab pieczony z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Schab pieczony z warzywami"

Składniki

  • 80 dag schabu z kością
  • 30 dag dyni
  • główka czosnku 2 czerwone cebule
  • pasternak lub pietruszka
  • mały koper włoski
  • 20 dag pieczarek
  • olej do smażenia
  • 2 łyżeczki masła
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • 2 gałązki rozmarynu
  • łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
  • szczypta chilli
  • grubo mielony pieprz
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schab pieczony z warzywami

Przygotowanie

  1. Warzywa umyj, pokrój w cząstki, czosnek podziel na ząbki (nie obieraj). Warzywa układaj na blasze, posyp ziołami i przyprawami, polej odrobiną oleju. Piecz w temp. 180°C przez 20 minut.

  2. Mięso pokrój w plastry, oprósz solą, usmaż na oleju. Przełóż na blachę z warzywami. Na każdym z plastrów ułóż masło, gałązki tymianku, piecz 20 minut.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń