Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab w plackach ziemniaczanych"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 716
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 716
Składniki
Czas przygotowania 40 minut Cena porcji ok. 1,70 zł
Kotlety dokładnie rozbijam, oprószam przyprawą i każdy dzielę na 4 części. Odstawiam do lodówki na 15 minut. Połowę obranych ziemniaków ścieram na tarce o średnich oczkach, a pozostałe na tarce o najdrobniejszych oczkach i odciskam z nadmiaru soku.
Dodaję cebulę startą na tarce o drobnych oczkach, jajka i natkę pietruszki. Doprawiam pieprzem, solą, zagęszczam mąką i mieszam. Na dobrze rozgrzany olej kładę łyżkę masy z ziemniaków, następnie wciskam w nią kawałek schabu i przykrywam cienką warstwą ziemniaczanej masy.
Chwilę smażę na dużym ogniu, potem zmniejszam płomień i dosmażam placki z obu stron na jasnozłoty kolor. Podaję z pomidorami lub surówkami.Źródło: Rewia