Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w warzywach

Schab w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Schab w warzywach"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schab w warzywach

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, rozbij tłuczkiem, posyp solą, pieprzem i suszonymi warzywami.

  2. Usmaż kotlety (bez panierki) na rozgrzanej oliwie.

  3. Kalafior i ziemniaki ugotuj, a marchew, seler, cebulę i pory oczyść, pokrój na małe kawałki i dorzuć do schabu. Ponownie dolej odrobinę oleju.

  4. Po chwili smażenia dorzuć groszek i zalej całość winem. Duś do czasu, aż płyn odparuje.

  5. Gotowe danie podawaj z ugotowanymi ziemniakami, kalafiorem i pokrojonym pomidorem.

  6. Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: średnie

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń