Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab w warzywach"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2899
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2899
Składniki
Mięso umyj, rozbij tłuczkiem, posyp solą, pieprzem i suszonymi warzywami.
Usmaż kotlety (bez panierki) na rozgrzanej oliwie.
Kalafior i ziemniaki ugotuj, a marchew, seler, cebulę i pory oczyść, pokrój na małe kawałki i dorzuć do schabu. Ponownie dolej odrobinę oleju.
Po chwili smażenia dorzuć groszek i zalej całość winem. Duś do czasu, aż płyn odparuje.
Gotowe danie podawaj z ugotowanymi ziemniakami, kalafiorem i pokrojonym pomidorem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax