Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo tanie danie:) Zamiast ziemniakow do drugiego dania:) Warto sprobowac tradycyjnych Semmelknödel prosto z Bawarii:) *Niestety nie wiem czy 250g to 5 bulek. Podalam to na oko. Moze ktos z Was zwazy? :) MOJ PIERWSZY PRZEPIS W SMAKERZE:)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 298
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 45
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 77
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 142
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17069
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 365
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 298
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 45
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 77
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 142
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17069
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 365
Składniki
Swieze bulki pokroic w cienkie kromki.. Podsuszyc (np. przez noc).
Zagotowac mleko z maslem. Jednoczesnie mozna juz zagotowac wode w wielkim garze (lekko osolonej)
Suche juz bulki wlozyc do miski i zalac goracym mlekiem. Trzymac pod przykryciem 10.min W trakcie przemieszac ze dwa razy:) Nie namocza sie calkowicie,ale reszte zrobia jajka.
Dodac reszte skladnikow (jajka,pietruszka, sol,piprz) i wygniatac. Ciasto powinno byc zwarte, ale klejace.
Zmoczonymi zimna woda rekami, uformowac knedle wielkosci lepionej kuli ze sniegu:) Powinno wyjsc 5,6 sztuk. Knedle wlozyc do wody i gotowac 40 - 45 min
Podawac z sosem jasnym , ciemnym , pieczarkowym. Jako dodatek do miesa , gulaszu.... Chyba jeszcze lepiej smakuja na drugi dzien z mikrofali hihihi