Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ser pleśniowy z salsą melonową"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Składniki
Sery przekrój na ćwiartki, każdy kawałek posmaruj cienko musztardą i dopraw pieprzem. Boczek pokrój na cienkie plastry i owiń nimi kawałki sera. Wstaw na godzinę do lodówki.
Papryczki chili umyj. Odetnij plasterek z szerszej strony i wydrąż gniaza nasienne. Następnie pokrój paprykę w cienkie plasterki. W międzyczasie przygotuj sałatkę (przepis poniżej).
Na patelni rozgrzej olej i stopniowo podsmaż na nim sery w bekonie. Przed podaniem ser rozłóż na talerze, zalej wysmażonym sosem i dodaj sałatkę. Ser posyp pokrojoną papryczką chili.
Jak przygotować sałatkę?
Melony umyj i przekrój na pół. Za pomocą dużej łyżki wydrąż gniazda nasienne i wyrzuć je. Obierz cebulę i pokrój w cienkie talarki. Kolendrę opłucz i drobno posiekaj.
Specjalną łyżeczką wykrój melonowe kulki. Włóż do salaterki i wymieszaj z cebulą, kolendrą i miętą. Dodaj szczyptę soli i i pieprzu. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Sałatkę skrop sokiem z cytryny lub limonki, aby melony nie zmieniły koloru. Całość posyp niewielką ilością cukru. Następnie wstaw do lodówki, aby smaki się przegryzły.Źródło: Na żywo