Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewia smaków za nieduże pieniądze, lekko goszkie w smaku podroby przepełnione słodkim smakiem gożdzików i ostrymi przyprawami. podawać z ryżem lub z chlebem, danie tylko dla orłów - osobniki wychowane na makach nawet na to nie spojżą
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8446
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 524
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8446
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 524
Składniki
serduszka umyć i przeprać, osuszyć, obsmażyć na dużym ogniu, potem dodać posiekany czosnek, przykryć i dusić na średnim ogniu aż zmiękną
kiedy serduszka zmiękną :posolić, dodać piperz, ostrą paprykę i inne przyprawy poza goździkami. dusić jakieś 10 minut pod przykryciem
na koniec dodać goździki i jeszcze raz przykryć na 10 minut na małym ogniu. gotowe danie nie wygląda imponująco, ale nic i nigdzie tak nie smakuje. podawać na gorąco - jeszcze dymiące