Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serowy przysmak z boczkiem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1814
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1575
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1814
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1575
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1995
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie, wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj ok. 15 min. Wyjmij, ostudź. Ponacinaj wzdłuż, wydrążając odrobinę miąższu. Każdy ziemniak ułóż na kawałku natłuszczonej folii aluminiowej.
Dymki opłucz, osusz, drobno poszatkuj. Boczek pokrój na kawałki, wysmaż na skwarki. Dodaj białe części dymki, chwilę smaż razem. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połowę połącz z kremówką. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
W rozcięcia w ziemniakch włóż boczek z cebulą i zielone części dymki, zalej kremówką. Zwiń pakieciki, zapiekaj 10 min w 200 st. Po tym czasie rozchyl folię. Posyp ziemniaki resztą sera. Piecz 5 minut.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 250 kcal, cena 2,60 zł.Źródło: Świat kobiety