Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serowy przysmak z boczkiem"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 348
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2286
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 397
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 132
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 348
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2286
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 397
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 132
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie, wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj ok. 15 min. Wyjmij, ostudź. Ponacinaj wzdłuż, wydrążając odrobinę miąższu. Każdy ziemniak ułóż na kawałku natłuszczonej folii aluminiowej.
Dymki opłucz, osusz, drobno poszatkuj. Boczek pokrój na kawałki, wysmaż na skwarki. Dodaj białe części dymki, chwilę smaż razem. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połowę połącz z kremówką. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
W rozcięcia w ziemniakch włóż boczek z cebulą i zielone części dymki, zalej kremówką. Zwiń pakieciki, zapiekaj 10 min w 200 st. Po tym czasie rozchyl folię. Posyp ziemniaki resztą sera. Piecz 5 minut.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 250 kcal, cena 2,60 zł.Źródło: Świat kobiety