Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13141
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2503
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3654
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4576
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13141
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2503
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3654
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4576
Składniki
Skrzydełka umyć i "wyfiletować" z kości pozostawiając nie ruszoną jedynie lotkę. Posypać przyprawami skrzydełka, dodać łyżkę oleju i pozostawić na kilka godzin w lodówce.
Następnie należy zrobić farsz: Na rozgrzanym maśle kładziemy szpinak, przy pełnym rozmrożeniu dodajemy ser feta. Kiedy się roztopi posypujemy przyprawami wg uzniania:) Odstawiamy do wystygnięcia.
Następnie nadziewamy skrzydełka i wstawiamy do wcześniej rozgrzanego piekarnika na ok 40min. Gdzieś w połowie pieczenia należy przekręcić je na drugą stronę.
Podajemy jako przystawka lub część dania głównego:)