Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smakowite urozmaicenie nudnych śledzi w oleju.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 923
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 923
Składniki
Wszystkie składniki marynaty wymieszać w garnuszku, zagotować, wyłączyć i pozostawić do ostudzenia.
Filety umyć w zimnej wodzie, pokroić na dzwonka i w szklanym naczyniu (miseczka lub słoik) układać na przemian z cienko pokrojonymi plastrami czerwonej cebuli. Cebuli nie żałować. Zalać wszytko marynatą i pozostawić w lodówce na minimum 4 dni, a najlepiej około tygodnia.
Doskonale smakują z kruchym pieczywem szwedzkim i kieliszkiem zimnego akwawitu (jeśli nie ma, może być czysta wódka). Cała tajemnica tej receptury polega na proporcjach wody, octu i cukru w marynacie. Podawać na półmisku ozdobione krążkami cebuli i świeżym koperkiem.