Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smakowite urozmaicenie nudnych śledzi w oleju.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 912
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5501
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8671
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17802
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 912
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5501
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8671
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17802
Składniki
Wszystkie składniki marynaty wymieszać w garnuszku, zagotować, wyłączyć i pozostawić do ostudzenia.
Filety umyć w zimnej wodzie, pokroić na dzwonka i w szklanym naczyniu (miseczka lub słoik) układać na przemian z cienko pokrojonymi plastrami czerwonej cebuli. Cebuli nie żałować. Zalać wszytko marynatą i pozostawić w lodówce na minimum 4 dni, a najlepiej około tygodnia.
Doskonale smakują z kruchym pieczywem szwedzkim i kieliszkiem zimnego akwawitu (jeśli nie ma, może być czysta wódka). Cała tajemnica tej receptury polega na proporcjach wody, octu i cukru w marynacie. Podawać na półmisku ozdobione krążkami cebuli i świeżym koperkiem.