Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smakowite urozmaicenie nudnych śledzi w oleju.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1112
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4753
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1401
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1112
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4753
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1401
Składniki
Wszystkie składniki marynaty wymieszać w garnuszku, zagotować, wyłączyć i pozostawić do ostudzenia.
Filety umyć w zimnej wodzie, pokroić na dzwonka i w szklanym naczyniu (miseczka lub słoik) układać na przemian z cienko pokrojonymi plastrami czerwonej cebuli. Cebuli nie żałować. Zalać wszytko marynatą i pozostawić w lodówce na minimum 4 dni, a najlepiej około tygodnia.
Doskonale smakują z kruchym pieczywem szwedzkim i kieliszkiem zimnego akwawitu (jeśli nie ma, może być czysta wódka). Cała tajemnica tej receptury polega na proporcjach wody, octu i cukru w marynacie. Podawać na półmisku ozdobione krążkami cebuli i świeżym koperkiem.