Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie z kaparami"
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2475
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1872
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1628
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1569
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2475
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1872
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1628
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1569
Składniki
Śledzie mocz w wodzie lub w mleku przez ok. 2–3 godziny. Osusz, ewentualnie pokrój na kawałki. Cebulę drobno posiekaj, oliwki i czosnek pokrój na plasterki. Połącz je z kaparami, pepperoni, czerwonym pieprzem i przyprawami. Wymieszaj i dopraw pieprzem i solą.
W słoiku układaj na zmianę warstwę cebuli z dodatkami i śledzie. Dodaj listki laurowe, ziele angielskie i zalej oliwą. Odstaw na dwie godziny w temperaturze pokojowej i wstaw do lodówki. Najlepiej smakują po upływie tygodnia.Źródło: Show