Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie z kaparami"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 316
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27104
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8975
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 743
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 316
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27104
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8975
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 743
Składniki
Śledzie mocz w wodzie lub w mleku przez ok. 2–3 godziny. Osusz, ewentualnie pokrój na kawałki. Cebulę drobno posiekaj, oliwki i czosnek pokrój na plasterki. Połącz je z kaparami, pepperoni, czerwonym pieprzem i przyprawami. Wymieszaj i dopraw pieprzem i solą.
W słoiku układaj na zmianę warstwę cebuli z dodatkami i śledzie. Dodaj listki laurowe, ziele angielskie i zalej oliwą. Odstaw na dwie godziny w temperaturze pokojowej i wstaw do lodówki. Najlepiej smakują po upływie tygodnia.Źródło: Show