Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie z kaparami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10880
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4855
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 975
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9332
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10880
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4855
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 975
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9332
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1386
Składniki
Śledzie mocz w wodzie lub w mleku przez ok. 2–3 godziny. Osusz, ewentualnie pokrój na kawałki. Cebulę drobno posiekaj, oliwki i czosnek pokrój na plasterki. Połącz je z kaparami, pepperoni, czerwonym pieprzem i przyprawami. Wymieszaj i dopraw pieprzem i solą.
W słoiku układaj na zmianę warstwę cebuli z dodatkami i śledzie. Dodaj listki laurowe, ziele angielskie i zalej oliwą. Odstaw na dwie godziny w temperaturze pokojowej i wstaw do lodówki. Najlepiej smakują po upływie tygodnia.Źródło: Show