Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie z kaparami"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 931
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 931
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Śledzie mocz w wodzie lub w mleku przez ok. 2–3 godziny. Osusz, ewentualnie pokrój na kawałki. Cebulę drobno posiekaj, oliwki i czosnek pokrój na plasterki. Połącz je z kaparami, pepperoni, czerwonym pieprzem i przyprawami. Wymieszaj i dopraw pieprzem i solą.
W słoiku układaj na zmianę warstwę cebuli z dodatkami i śledzie. Dodaj listki laurowe, ziele angielskie i zalej oliwą. Odstaw na dwie godziny w temperaturze pokojowej i wstaw do lodówki. Najlepiej smakują po upływie tygodnia.Źródło: Show