Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledziowa przekąska"
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 356
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1483
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 671
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1318
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 356
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1483
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 671
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1318
Składniki
Filety umyj, zalej bieżącą wodą, zmieniaj ją kilkakrotnie. Mocz śledzie trzy godziny lub nieco dłużej. Pod koniec możesz zamiast w wodzie moczyć śledzie w mleku.
Jajka włóż do zimnej wody, gotuj 10 minut od momentu zagotowania. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, wyjmij pestki, miąższ pokrój w kostkę. Sałatę umyj, układaj na ręcznikach papierowych. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, połącz z pozostałymi składnikami sosu.
Na półmisku ułóż liście sałaty, na nich sos. Śledzie przekrój wzdłuż. Jajka owijaj paskami śledzi, układaj na sosie, udekoruj pomidorami.
CZAS: około 3 godzinŹródło: Dobry Tydzień