Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledziowa przekąska"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13159
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2520
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3675
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4611
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13159
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2520
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3675
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4611
Składniki
Filety umyj, zalej bieżącą wodą, zmieniaj ją kilkakrotnie. Mocz śledzie trzy godziny lub nieco dłużej. Pod koniec możesz zamiast w wodzie moczyć śledzie w mleku.
Jajka włóż do zimnej wody, gotuj 10 minut od momentu zagotowania. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, wyjmij pestki, miąższ pokrój w kostkę. Sałatę umyj, układaj na ręcznikach papierowych. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, połącz z pozostałymi składnikami sosu.
Na półmisku ułóż liście sałaty, na nich sos. Śledzie przekrój wzdłuż. Jajka owijaj paskami śledzi, układaj na sosie, udekoruj pomidorami.
CZAS: około 3 godzinŹródło: Dobry Tydzień