Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam przepis na „słodkie frytki z batatów” w wersji dla dzieci. Bataty przygotowane w ten sposób są bardzo smaczne i mają lekko słodki smak, który podkreślił jeden dodatek… jaki, to czytajcie dalej na moim blogu www.kulinarnyrollercoaster.pl
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13421
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 573
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2768
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 759
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13421
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 573
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2768
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 759
Składniki
Bataty i marchewki umyj i obierz. Następnie bataty pokrój na małe paski, jak frytki, a marchewki w cienkie plastry.
Blachę polej odrobiną oliwy i wrzuć na nią wszystkie warzywa. Całość przypraw, polej oliwą i wymieszaj. Najlepiej zrób to rękoma, ponieważ w taki sposób najlepiej wymieszasz, ze sobą wszystkie składniki.
Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopi C na środkową półkę z grzaniem na górze i na dole. Bataty będą gotowe jak lekko wbijesz w nie widelec, czyli po ok 35-40 min.