Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam przepis na „słodkie frytki z batatów” w wersji dla dzieci. Bataty przygotowane w ten sposób są bardzo smaczne i mają lekko słodki smak, który podkreślił jeden dodatek… jaki, to czytajcie dalej na moim blogu www.kulinarnyrollercoaster.pl
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1908
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 31
Polecam.
Odsłon: 735
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1908
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 31
Polecam.
Odsłon: 735
Składniki
Bataty i marchewki umyj i obierz. Następnie bataty pokrój na małe paski, jak frytki, a marchewki w cienkie plastry.
Blachę polej odrobiną oliwy i wrzuć na nią wszystkie warzywa. Całość przypraw, polej oliwą i wymieszaj. Najlepiej zrób to rękoma, ponieważ w taki sposób najlepiej wymieszasz, ze sobą wszystkie składniki.
Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopi C na środkową półkę z grzaniem na górze i na dole. Bataty będą gotowe jak lekko wbijesz w nie widelec, czyli po ok 35-40 min.