Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam przepis na „słodkie frytki z batatów” w wersji dla dzieci. Bataty przygotowane w ten sposób są bardzo smaczne i mają lekko słodki smak, który podkreślił jeden dodatek… jaki, to czytajcie dalej na moim blogu www.kulinarnyrollercoaster.pl
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2344
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1464
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 538
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3628
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1342
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2344
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1464
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 538
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3628
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1342
Składniki
Bataty i marchewki umyj i obierz. Następnie bataty pokrój na małe paski, jak frytki, a marchewki w cienkie plastry.
Blachę polej odrobiną oliwy i wrzuć na nią wszystkie warzywa. Całość przypraw, polej oliwą i wymieszaj. Najlepiej zrób to rękoma, ponieważ w taki sposób najlepiej wymieszasz, ze sobą wszystkie składniki.
Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopi C na środkową półkę z grzaniem na górze i na dole. Bataty będą gotowe jak lekko wbijesz w nie widelec, czyli po ok 35-40 min.