Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słony placek z indykiem i bukietem warzyw"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 338
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1754
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 338
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1754
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Składniki
Ciasto: zimne masło drobniutko pokrój, wsyp do mąki, dołóż resztę składników, szczyptę soli i pieprzu. Posiekaj nożem, zagnieć ciasto w kulę, owiń folią i odłóż do lodówki na 30 minut.
Rozgrzej 2 łyżki oleju, włóż mięso, marchew, groszek, smaż 10 minut. Dolej kremówkę. Duś 5 minut, by sos się zredukował. Ciasto odwiń z folii, rozwałkuj na 2 placki (mały i duży).
Większym plackiem wyłóż formę. Nałóż mięso i przykryj drugim plackiem. Ponakłuwaj wierzch, ew. ze skrawków wytnij ozdoby i przyklej je na wierzchu. Piecz 45-50 minut w 180°C.Źródło: Naj