Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słony placek z indykiem i bukietem warzyw"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 432
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 92
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 172
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 124
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 432
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 92
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 172
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 124
Składniki
Ciasto: zimne masło drobniutko pokrój, wsyp do mąki, dołóż resztę składników, szczyptę soli i pieprzu. Posiekaj nożem, zagnieć ciasto w kulę, owiń folią i odłóż do lodówki na 30 minut.
Rozgrzej 2 łyżki oleju, włóż mięso, marchew, groszek, smaż 10 minut. Dolej kremówkę. Duś 5 minut, by sos się zredukował. Ciasto odwiń z folii, rozwałkuj na 2 placki (mały i duży).
Większym plackiem wyłóż formę. Nałóż mięso i przykryj drugim plackiem. Ponakłuwaj wierzch, ew. ze skrawków wytnij ozdoby i przyklej je na wierzchu. Piecz 45-50 minut w 180°C.Źródło: Naj