Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słony placek z indykiem i bukietem warzyw"
Dzisiaj zachęcam Was do spróbowania zrobienia samemu groszku ptysiowego. :) N...
Odsłon: 32
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 205
Dzisiaj zachęcam Was do spróbowania zrobienia samemu groszku ptysiowego. :) N...
Odsłon: 32
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 205
Składniki
Ciasto: zimne masło drobniutko pokrój, wsyp do mąki, dołóż resztę składników, szczyptę soli i pieprzu. Posiekaj nożem, zagnieć ciasto w kulę, owiń folią i odłóż do lodówki na 30 minut.
Rozgrzej 2 łyżki oleju, włóż mięso, marchew, groszek, smaż 10 minut. Dolej kremówkę. Duś 5 minut, by sos się zredukował. Ciasto odwiń z folii, rozwałkuj na 2 placki (mały i duży).
Większym plackiem wyłóż formę. Nałóż mięso i przykryj drugim plackiem. Ponakłuwaj wierzch, ew. ze skrawków wytnij ozdoby i przyklej je na wierzchu. Piecz 45-50 minut w 180°C.Źródło: Naj