Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pyszna pizza zasmakuje każdemu, jest łatwa w wykonaniu i szybko się ją piecze.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1444
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14954
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 964
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1444
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14954
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 964
Składniki
CIASTO NA PIZZĘ: drożdze rozpuścić w 1/2 szkl. ciepłej wody, mąkę przesiać przez sito dodać sól, cukier, oliwę i połączyć z rozpuszczonymi drożdżami. Wyrobić ciasto, uformawać kulę, przykryć ściereczką i odstawić na godzinkę do wyrośnięcia.
SOS DO PIZZY: Do rondelka- pomidory z puszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, kostka knorr bazylia, papryka, pieprz do smaku, zagotować.
Rozwałkować ciasto, wyłożyć na natłuszczoną blachę, posmarować grubo sosem pomidorowym, następnie wyłożyć pieczarki (moje były uprzednio podsmażone z cebulką na masełku, doprawione solą i dużą ilością pieprzu) i pokrojąną w paseczki paprykę.
Włożć do piekarnika 190C z termoobiegem, piec ok 7-8 min, następnie posypać pizze startym żółtym serem i piec jeszcze ok 3-4 min.
Smaczna na ciepło i zimno, ja wierzch posmarowałam resztą sosu pomidorowego.
SMACZNEGO