Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pyszna pizza zasmakuje każdemu, jest łatwa w wykonaniu i szybko się ją piecze.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
CIASTO NA PIZZĘ: drożdze rozpuścić w 1/2 szkl. ciepłej wody, mąkę przesiać przez sito dodać sól, cukier, oliwę i połączyć z rozpuszczonymi drożdżami. Wyrobić ciasto, uformawać kulę, przykryć ściereczką i odstawić na godzinkę do wyrośnięcia.
SOS DO PIZZY: Do rondelka- pomidory z puszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, kostka knorr bazylia, papryka, pieprz do smaku, zagotować.
Rozwałkować ciasto, wyłożyć na natłuszczoną blachę, posmarować grubo sosem pomidorowym, następnie wyłożyć pieczarki (moje były uprzednio podsmażone z cebulką na masełku, doprawione solą i dużą ilością pieprzu) i pokrojąną w paseczki paprykę.
Włożć do piekarnika 190C z termoobiegem, piec ok 7-8 min, następnie posypać pizze startym żółtym serem i piec jeszcze ok 3-4 min.
Smaczna na ciepło i zimno, ja wierzch posmarowałam resztą sosu pomidorowego.
SMACZNEGO