Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smalec z ziołami i czosnkiem"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 900
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15400
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 900
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15400
Składniki
Boczek pokrój drobno lub zmiel w maszynce, używając sita o grubych oczkach. Stop w garnku z grubym dnem na małym ogniu, aż skwarki będą rumiane, przezroczyste i miękkie.
Obrany czosnek posiekaj, utrzyj z odrobiną soli i wrzuć do smalcu pod koniec smażenia. Dodaj zioła i jeszcze chwilę smaż. Zestaw z ognia i ostudź. Wlej do słoików lub garnka kamionkowego.
Jeśli nie chcesz, by skwarki opadły na dno smalcu, mieszaj go od czasu do czasu, gdy zastyga lub dobrze zakręć słoiki z półpłynnym smalcem i odwróć je do góry dnem.Źródło: Świat kobiety