Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smalec z ziołami i czosnkiem"
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 541
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 74
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 169
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 842
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 541
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 74
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 169
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 842
Składniki
Boczek pokrój drobno lub zmiel w maszynce, używając sita o grubych oczkach. Stop w garnku z grubym dnem na małym ogniu, aż skwarki będą rumiane, przezroczyste i miękkie.
Obrany czosnek posiekaj, utrzyj z odrobiną soli i wrzuć do smalcu pod koniec smażenia. Dodaj zioła i jeszcze chwilę smaż. Zestaw z ognia i ostudź. Wlej do słoików lub garnka kamionkowego.
Jeśli nie chcesz, by skwarki opadły na dno smalcu, mieszaj go od czasu do czasu, gdy zastyga lub dobrze zakręć słoiki z półpłynnym smalcem i odwróć je do góry dnem.Źródło: Świat kobiety