Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smalec z ziołami i czosnkiem"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Boczek pokrój drobno lub zmiel w maszynce, używając sita o grubych oczkach. Stop w garnku z grubym dnem na małym ogniu, aż skwarki będą rumiane, przezroczyste i miękkie.
Obrany czosnek posiekaj, utrzyj z odrobiną soli i wrzuć do smalcu pod koniec smażenia. Dodaj zioła i jeszcze chwilę smaż. Zestaw z ognia i ostudź. Wlej do słoików lub garnka kamionkowego.
Jeśli nie chcesz, by skwarki opadły na dno smalcu, mieszaj go od czasu do czasu, gdy zastyga lub dobrze zakręć słoiki z półpłynnym smalcem i odwróć je do góry dnem.Źródło: Świat kobiety