Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smażone pakieciki"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1024
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 348
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3202
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 637
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1024
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 348
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3202
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 637
Składniki
Cebulkę oraz czosnek obierz, drobniutko pokrój. Miętę opłucz, osusz, posiekaj. Jogurt wymieszaj z czosnkiem i cebulą. Dodaj miętę, skórkę z cytryny i łyżkę oliwy. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mocno schłodź w lodówce.
Szałwię i rozmaryn opłucz, grubo pokrój. Cukinie i bakłażan umyj, odetnij końce. Przygotowane warzywa pokrój w cienkie plasterki. Fetę potnij na kawałeczki. Posyp je szałwią oraz rozmarynem.
Połowę sera owiń plasterkami cukinii, a resztę plasterkami bakłażana. Zepnij wykałaczkami. Resztę oliwy rozgrzej, włóż pakieciki, usmaż je na rumiano ze wszystkich stron. Oprósz solą i pieprzem. Podawaj z sosem jogurtowym.
Pakieciki można też upiec na grillu. ok. 45 min. 1 porcja zawiera ok. 430 kcal. Ok. 3,20 zł za porcję.Źródło: Tina