Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smażone pakieciki"
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 628
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1590
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27768
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 628
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1590
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27768
Składniki
Cebulkę oraz czosnek obierz, drobniutko pokrój. Miętę opłucz, osusz, posiekaj. Jogurt wymieszaj z czosnkiem i cebulą. Dodaj miętę, skórkę z cytryny i łyżkę oliwy. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mocno schłodź w lodówce.
Szałwię i rozmaryn opłucz, grubo pokrój. Cukinie i bakłażan umyj, odetnij końce. Przygotowane warzywa pokrój w cienkie plasterki. Fetę potnij na kawałeczki. Posyp je szałwią oraz rozmarynem.
Połowę sera owiń plasterkami cukinii, a resztę plasterkami bakłażana. Zepnij wykałaczkami. Resztę oliwy rozgrzej, włóż pakieciki, usmaż je na rumiano ze wszystkich stron. Oprósz solą i pieprzem. Podawaj z sosem jogurtowym.
Pakieciki można też upiec na grillu. ok. 45 min. 1 porcja zawiera ok. 430 kcal. Ok. 3,20 zł za porcję.Źródło: Tina