Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sola dla mojej mamy"
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2529
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 160
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4346
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2529
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 160
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4346
Składniki
Wlej mleko do jednej miski, wsyp mąkę do drugiej. Umyte filety zanurz w mleku, lekko obtocz w mące.
Rozgrzej 2 łyżki masła i oliwę w rondlu o grubym dnie. Ostrożnie smaż rybę po 2 minuty z każdej strony, aż będzie złotobrązowa.
Rozgrzej w małym rondlu pozostałe 2 łyżki masła. Po minucie, kiedy na powierzchni zacznie się zbierać piana i masło lekko zbrązowieje, wrzuć kapary, wymieszaj. Zdejmij rondel z ognia, dodaj cytrynę pokrojoną w plastry. 4. Przełóż filety na talerze, polej masłem z kaparami i cytryną. Posyp odrobiną soli morskiej i pieprzem. Podawaj ją z uduszonym na łyżce masła szpinakiem i prażonymi migdałami oraz ćwiartkami cytryny – jej sok podkreśla smak ryby.Źródło: Olivia