Do góry

Dania główne Przepis na:

Sola dla mojej mamy

Sola dla mojej mamy

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7982

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Sola dla mojej mamy"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sola dla mojej mamy

Przygotowanie

  1. Wlej mleko do jednej miski, wsyp mąkę do drugiej. Umyte filety zanurz w mleku, lekko obtocz w mące.

  2. Rozgrzej 2 łyżki masła i oliwę w rondlu o grubym dnie. Ostrożnie smaż rybę po 2 minuty z każdej strony, aż będzie złotobrązowa.

  3. Rozgrzej w małym rondlu pozostałe 2 łyżki masła. Po minucie, kiedy na powierzchni zacznie się zbierać piana i masło lekko zbrązowieje, wrzuć kapary, wymieszaj. Zdejmij rondel z ognia, dodaj cytrynę pokrojoną w plastry. 4. Przełóż filety na talerze, polej masłem z kaparami i cytryną. Posyp odrobiną soli morskiej i pieprzem. Podawaj ją z uduszonym na łyżce masła szpinakiem i prażonymi migdałami oraz ćwiartkami cytryny – jej sok podkreśla smak ryby.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń