Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sola dla mojej mamy"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 703
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1039
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 223
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2756
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 703
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1039
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 223
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2756
Składniki
Wlej mleko do jednej miski, wsyp mąkę do drugiej. Umyte filety zanurz w mleku, lekko obtocz w mące.
Rozgrzej 2 łyżki masła i oliwę w rondlu o grubym dnie. Ostrożnie smaż rybę po 2 minuty z każdej strony, aż będzie złotobrązowa.
Rozgrzej w małym rondlu pozostałe 2 łyżki masła. Po minucie, kiedy na powierzchni zacznie się zbierać piana i masło lekko zbrązowieje, wrzuć kapary, wymieszaj. Zdejmij rondel z ognia, dodaj cytrynę pokrojoną w plastry. 4. Przełóż filety na talerze, polej masłem z kaparami i cytryną. Posyp odrobiną soli morskiej i pieprzem. Podawaj ją z uduszonym na łyżce masła szpinakiem i prażonymi migdałami oraz ćwiartkami cytryny – jej sok podkreśla smak ryby.Źródło: Olivia