Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sola dla mojej mamy"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3951
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415376
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2540
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3951
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415376
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2540
Składniki
Wlej mleko do jednej miski, wsyp mąkę do drugiej. Umyte filety zanurz w mleku, lekko obtocz w mące.
Rozgrzej 2 łyżki masła i oliwę w rondlu o grubym dnie. Ostrożnie smaż rybę po 2 minuty z każdej strony, aż będzie złotobrązowa.
Rozgrzej w małym rondlu pozostałe 2 łyżki masła. Po minucie, kiedy na powierzchni zacznie się zbierać piana i masło lekko zbrązowieje, wrzuć kapary, wymieszaj. Zdejmij rondel z ognia, dodaj cytrynę pokrojoną w plastry. 4. Przełóż filety na talerze, polej masłem z kaparami i cytryną. Posyp odrobiną soli morskiej i pieprzem. Podawaj ją z uduszonym na łyżce masła szpinakiem i prażonymi migdałami oraz ćwiartkami cytryny – jej sok podkreśla smak ryby.Źródło: Olivia