Do góry

Dania główne Przepis na:

Sola w sosie cytrynowo-koperkowym

Przepis dnia 2010-02-02
Sola w sosie cytrynowo-koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 237

Dodano:

Odsłon: 7280

Jak zwykle szybkie i dobre.

Składniki

  • mrożona sola, 3 filety
  • woda, 1 szklanka
  • kostka rosołowa, 1 sztuka
  • sok z 1/2 cytryny
  • masło, 2 łyżki
  • mąka, 2 łyżki
  • mleko, 1 szklanka
  • koperek, 3 łyżki
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sola w sosie cytrynowo-koperkowym

Przygotowanie

  1. Wodę zagotować z kostką rosołową - osobiście użyłam takiej z oliwą z oliwek i ziołami - oraz łyżką soku z cytryny.

  2. Wrzucić rybę, gotować aż rybka będzie miękka.

  3. Wyciągnąć rybkę na talerz.

  4. W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i mleko. Mieszać, żeby nie powstały grudki. Zagotować. Dodać soli i soku z cytryny do smaku. Wymieszać.

  5. Na koniec dodać posiekany koperek. Wymieszać. Polać rybkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 27 marca 2010 Fajny przepis. Zdjęcie ładnie wykonane. I co najważniejsze: moja ulubiona ryba!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń