Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sola ze smażoną cytryną na buraczkach"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5051
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419419
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5051
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419419
Składniki
Buraki gotuj 15 minut, odstaw w wodzie, w której się gotowały, na noc. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, ugotuj na parze. Sok z cytryny, miód, 2 łyżki oleju, sól i pieprz wymieszaj. Pokryj marynatą umytą i pokrojoną rybę. Smaż ją skórą do dołu przez kilka minut.
Buraki i ziemniaki połącz z mlekiem i kozim serem, przypraw gałką muszkatołową i pieprzem, zmiksuj blenderem. Na odrobinie oleju podsmaż plastry cytryny.
Na talerzu układaj pureé z buraków, rybę, plaster cytryny. Dekoruj sałatą, koperkiem i posiekanymi orzechami.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień