Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 21276
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1054
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4372
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1096
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1272
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4293
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 21276
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1054
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4372
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1096
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1272
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4293
Składniki
Mięso umyć, zalać dwoma litrami wody i gotować cały czas odszumowując. Włoszczyznę umyć, pokroić. Włoszczyznę, listki laurowe, goździki, owoce jałowca dodać do wywaru i gotować dwie godziny na średnim ogniu.
Tymczasem umyć kapustę, przekroić i wyciąć głąb. Kapustę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Ogórki przeciąć na pół i pokroić w półplasterki, kiełbasę pokroić w plasterki, szynkę pokroić w kostkę.
Mięso wyjąć z bulionu. W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę. Dodać przecier pomidorowy i mąkę i przesmażyć. Dodać kapustę i ogórki. Dolać odcedzony bulion i gotować jeszcze 20 minut. Mięso pokroić w kostkę. Cytrynę pokroić w plasterki, oliwki odsączyć. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać: mięso, kiełbasę, szynkę, plasterki cytryny i oliwki. Doprawić solą i pieprzem.