Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sos chimichurri"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Natkę pietruszki umyj i wysusz ręcznikiem papierowym. Przebierz liście i usuń grube łodygi.
Razem z oliwą z oliwek i czosnkiem umieść w blenderze i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj do smaku łyżkę octu, szczyptę soli i pieprzu.
Do zmiksowanych składników możesz opcjonalnie dorzucić papryczkę chili lub świeże oregano.
Chimichurri serwuj w formie przystawki z pieczywem lub podawaj do mięsa.
Czas przygotowania: 15 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 80. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax