Do góry

Dania główne Przepis na:

Sos serowy

Sos serowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 105

Przepis wart wypróbowania: "Sos serowy"

Składniki

  • 10 dag sera topionego
  • 10 dag sera pleśniowego typu blue
  • szklanka śmietany 36%
  • szklanka wody
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sos serowy

Przygotowanie

  1. Śmietanę wymieszaj z wodą i zagotuj. Zmniejsz ogień, dodaj topiony ser i podgrzej do momentu jego rozpuszczenia. Następnie wrzuć pokruszony ser pleśniowy i całość dokładnie wymieszaj. Jeśli zajdzie taka potrzeba, sos dopraw do smaku solą i pieprzem.

  2. Sos serowy podawaj do jaj, makaronów, kurczaka i ryb. Możesz zaserwować go z kawałkami sałaty lodowej lub surowej marchewki.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń