Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące i zachwycające ;-D
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 64
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 64
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Składniki
Na oliwie podsmaż mięso mielone z cebulką i przypraw gałką ( nie wiele ). Podduś pod przykryciem. Dodaj liść laurowy, ziele, paprykę w proszku oraz startą na małej tarce marchewkę i pietruszkę a także pastę warzywną i podlej pół szklanki wody następnie duś około 15 minut mieszając co jakiś czas. Uważaj aby zawartość garnka się nie przypaliła. W tym celu możesz podlewać troszkę woda. Kiedy jarzynki są miękkie można dodać przecier pomidorowy dodać czosnek ( naciąć tylko ząbki )dobrze wymieszaj i zostaw na małym ogniu. W chwili kiedy sos się zagotuje nastaw w osolona wodę i ugotuj makaron. Moim sekretem jest to ze podczas gotowania sosu dodaje 2 łyżki parmezanu już starego. Aby zniwelować kwaskowaty smak pomidorów dodaje do sosu masła ( zawsze pomaga ). Na sam koniec dopraw do smaku przyprawami a także rozetrzyj nad garnkiem w dłoniach oregano i bazylię. Można użyć świeżych ale nie każdy to lubi. przed podaniem usuń z sosu czosnek i liść laurowy. Wiem że przepis nie jest łatwy ale warto się namęczyć. Życzę smacznego i pozdrawiam.