Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i pyszne spaghetti.
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1238
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 825
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1238
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 825
Składniki
Brokuł umyć, podzielić na bardzo małe różyczki, odrzucając łodygi. Wrzucić na rozgrzane masło, lekko posolić i smażyć do miękkości (może być nawet leciutko zrumieniony). Na patelnię wycisnąć obrany czosnek, podsmażyć delikatnie (uważać, żeby nie zgorzkniał).Całość zalać śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować chwilę, żeby śmietana się zredukowała.W trakcie przygotowania sosu, w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oliwy ugotować spaghetti (al dente).Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem brokułowo-czosnkowym. Podawać z lampką białego wina.