Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i pyszne spaghetti.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 810
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 810
Składniki
Brokuł umyć, podzielić na bardzo małe różyczki, odrzucając łodygi. Wrzucić na rozgrzane masło, lekko posolić i smażyć do miękkości (może być nawet leciutko zrumieniony). Na patelnię wycisnąć obrany czosnek, podsmażyć delikatnie (uważać, żeby nie zgorzkniał).Całość zalać śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować chwilę, żeby śmietana się zredukowała.W trakcie przygotowania sosu, w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oliwy ugotować spaghetti (al dente).Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem brokułowo-czosnkowym. Podawać z lampką białego wina.