Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1314
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24947
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 111
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1314
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24947
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 111
Składniki
Do wrzącej wody z łyżką oliwy wrzucić makaron i ugotować al dente.Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i dodać pokrojony boczek.Zrumienić na koniec smażenia dodać przeciśnięty czosnek.W międzyczasie oddzielic żółtka od jaj wymieszć je ze śmietaną przyprawami dodać mielony parmezan do uzyskania gęstej leistej masy.Makaron odcedzić nie hartować wrzucic do boczku.Dodać sos zamieszać i gotowe.Podawać w białym głębokim talerzu przybrane listkami rukoli.Smacznego.