Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8354
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 650
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8354
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 650
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy odrobinę bułki tartej i przyprawy do wieprzowiny. Przygotowujemy klopsiki. Następnie obsmażamy na patelni, na niewielkiej ilości oleju. Przekładamy na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Czosnek i cebulą kroimy w drobną kostkę. Następnie wrzucamy do garnka z rozgrzaną oliwą, mieszamy, dodajemy szczyptę soli, pieprzu i cukru.
Następnie dokładamy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i odrobinę sosu chili. Mieszamy, gotujemy na małym ogniu. Pod koniec dodajemy bazylię i oregano. Dodajemy podsmażone wcześniej klopsiki, mieszamy delikatnie i podgrzewamy.
Na koniec do garnka dodajemy ugotowany makaron, wszystko mieszamy i wykładamy na talerz. Smacznego ;)