Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14536
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19596
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14536
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19596
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy odrobinę bułki tartej i przyprawy do wieprzowiny. Przygotowujemy klopsiki. Następnie obsmażamy na patelni, na niewielkiej ilości oleju. Przekładamy na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Czosnek i cebulą kroimy w drobną kostkę. Następnie wrzucamy do garnka z rozgrzaną oliwą, mieszamy, dodajemy szczyptę soli, pieprzu i cukru.
Następnie dokładamy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i odrobinę sosu chili. Mieszamy, gotujemy na małym ogniu. Pod koniec dodajemy bazylię i oregano. Dodajemy podsmażone wcześniej klopsiki, mieszamy delikatnie i podgrzewamy.
Na koniec do garnka dodajemy ugotowany makaron, wszystko mieszamy i wykładamy na talerz. Smacznego ;)