Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti alla carbonara mogę jeśc codziennie. Robiłam kilka wersji ta jednak jest najlepsza. Oczywiscie bez śmietany:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2100
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3250
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1313
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2058
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2100
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3250
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1313
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2058
Składniki
Wstawiamy wodę na makaron. Gdy zawrze, solimy ją i wrzucamy do niej spaghetti. Na rozgrzanej patelni przesmażamy posiekane guanciale. Powinien wytopić się tłuszcz. W misce roztrzepujemy żółtka, wsypujemy do nich ser i dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Kiedy makaron jest al dente, odlewamy z niego 50 mililitrów wody i wlewamy ją do miski. Dokładnie i szybko mieszamy. Przecedzony makaron wrzucamy na patelnię z przestudzonym guanciale. Mieszamy, po czym przekładamy do miski. Dokładnie mieszamy i natychmiast podajemy!