Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti alla carbonara mogę jeśc codziennie. Robiłam kilka wersji ta jednak jest najlepsza. Oczywiscie bez śmietany:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 301
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3121
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 301
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3121
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Wstawiamy wodę na makaron. Gdy zawrze, solimy ją i wrzucamy do niej spaghetti. Na rozgrzanej patelni przesmażamy posiekane guanciale. Powinien wytopić się tłuszcz. W misce roztrzepujemy żółtka, wsypujemy do nich ser i dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Kiedy makaron jest al dente, odlewamy z niego 50 mililitrów wody i wlewamy ją do miski. Dokładnie i szybko mieszamy. Przecedzony makaron wrzucamy na patelnię z przestudzonym guanciale. Mieszamy, po czym przekładamy do miski. Dokładnie mieszamy i natychmiast podajemy!