Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 323
Dodano: 25.03.2008
Odsłon: 3739
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ugotować spaghetti al dente w dużej ilości osolonej wody. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem, czosnek przecisnąć przez praskę, po czym przesmażyć go na rozgrzanej oliwie. Następnie dodać do niego tuńczyka i pomidory. Całość smażyć na wolnym ogniu przez około 5-7 minut, po czym dodać ugotowane spaghetti, dokładnie wymieszać i smażyć na małym ogniu jeszcze 2 minuty. Wszystko doprawić solą i pieprzem, ponownie dobrze wymieszać. Przełożyć na ogrzane talerze, posypać natką pietruszki i startą skórką cytrynową. Doskonale smakuje z białym wytrawnym winem. Smacznego !
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

anad1972 01 kwietnia 2008Zgłoś do usunięcia
Pycha! polecam0 Kto głosował? | Odpowiedz