Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron pachnący słońcem, doskonały na kolację z białym winem.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 967
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1991
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 967
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1991
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Składniki
Ugotować spaghetti al dente w dużej ilości osolonej wody. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem, czosnek przecisnąć przez praskę, po czym przesmażyć go na rozgrzanej oliwie. Następnie dodać do niego tuńczyka i pomidory. Całość smażyć na wolnym ogniu przez około 5-7 minut, po czym dodać ugotowane spaghetti, dokładnie wymieszać i smażyć na małym ogniu jeszcze 2 minuty. Wszystko doprawić solą i pieprzem, ponownie dobrze wymieszać. Przełożyć na ogrzane talerze, posypać natką pietruszki i startą skórką cytrynową. Doskonale smakuje z białym wytrawnym winem. Smacznego !