Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron pachnący słońcem, doskonały na kolację z białym winem.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1271
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 463
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3434
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1031
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1271
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 463
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3434
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1031
Składniki
Ugotować spaghetti al dente w dużej ilości osolonej wody. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem, czosnek przecisnąć przez praskę, po czym przesmażyć go na rozgrzanej oliwie. Następnie dodać do niego tuńczyka i pomidory. Całość smażyć na wolnym ogniu przez około 5-7 minut, po czym dodać ugotowane spaghetti, dokładnie wymieszać i smażyć na małym ogniu jeszcze 2 minuty. Wszystko doprawić solą i pieprzem, ponownie dobrze wymieszać. Przełożyć na ogrzane talerze, posypać natką pietruszki i startą skórką cytrynową. Doskonale smakuje z białym wytrawnym winem. Smacznego !