Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko, szybko, smacznie. Po włosku i wegetariańsku. http://vanillateaspoon.blox.pl/html
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 107
Dziś do pracy.
Odsłon: 126
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 149
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15400
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 319
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 107
Dziś do pracy.
Odsłon: 126
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 149
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15400
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 319
Składniki
Makaron gotujemy al dente.
W tym samym czasie przygotowujemy sos.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Młodą cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię i trzymamy do zeszklenia. Dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku. Zdejmujemy z gazu. Pomidory z puszki traktujemy blenderem :) Dolewamy do cebuli z czosnkiem, ponownie stawiamy na gaz. Następnie dorzucamy kostkę warzywną i przyprawy wg uznania. Można dorzucić kotlety sojowe, pokrojone w paski lub tuńczyk z puszki (odcedzony i rozdrobniony). Gotujemy ok. 5 min.
Nakładamy makaron, sos i dekorujemy listkami świeżej bazylii. Mozzarellę kroimy w paseczki i posypujemy całość.