Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 243
Dodano: 06.06.2010
Odsłon: 38627
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Makaron gotujemy al dente.
W tym samym czasie przygotowujemy sos.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Młodą cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię i trzymamy do zeszklenia. Dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku. Zdejmujemy z gazu. Pomidory z puszki traktujemy blenderem :) Dolewamy do cebuli z czosnkiem, ponownie stawiamy na gaz. Następnie dorzucamy kostkę warzywną i przyprawy wg uznania. Można dorzucić kotlety sojowe, pokrojone w paski lub tuńczyk z puszki (odcedzony i rozdrobniony). Gotujemy ok. 5 min.
Nakładamy makaron, sos i dekorujemy listkami świeżej bazylii. Mozzarellę kroimy w paseczki i posypujemy całość.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

magcyl 09 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Orazio najpierw sam dodaj jakiś przepis zamiast się wymądrzać, jak na razie na twojej karcie przepisów jest wielkie Z E R O.Ja ten przepis dodaję do uluionych, bo kto powiedział że sos "musi być" z mielonym mięsem :)))
2 Kto głosował? | Odpowiedz

LeiaOrgana 09 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
dołączam do narzekań, to nie jest włoski przepis...0 Kto głosował? | Odpowiedz

orazio 09 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
To jest ochydny przepis !! Nie jest to absolutnie kuchnia Wloska !! Nie mieszajcie baby z dziadem !!!!..0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 14 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Ciasto jest fantastyczne,właśnie dzisiaj upiekłamJuż go nie ma,do marchewki dodałam 1 całe starte jabłko,2/3 szklanki cukru,nie dodałam rodzynek bo nie miałam.Świetna jest też suszona żurawina.
Pozdrawiam
Grażyna
0 Kto głosował? | Odpowiedz

witek666 29 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
no to sprobujcie zamiast kostki, urzyc odrobiny marchewki i naci selera pokrojonych w drobna kosteczke, i przyprawy to pieprz,sol i moze byc oregano, a bardzo wazna rzecz to sol i trzeba umiec jej dodac by sos nie wyszedl kwasny. I pomidory, tylko bez skorki.... i to jest wloski smak:] smacznego0 Kto głosował? | Odpowiedz

amela 17 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Naprawdę przepyszny, robię taki sam i co ważne- naprawdę włoski!2 Kto głosował? | Odpowiedz

akamyll 06 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
a właśnie ostatnio miałam w rękach makaron z mąki durum, ale nic o niej nie wiedziałam więc nie wzięłam ... ale skoro polecasz to na pewno wypróbuję :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Lumiuz 06 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Robię prawie identyczny sos - jest pyszny! osobiście polecam mąkę durum, ale i tak najważniejsze żeby makaron był przygotowany al dente ;)2 Kto głosował? | Odpowiedz