Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Spaghetti z zielonym akcentem"
Czas przygotowania 20 minut. Cena porcji ok. 2,70 zł.
Z fasolki odkrawamy końce, płuczemy ją i gotujemy 5–7 minut we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru.
Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem łyżeczki oleju, według instrukcji podanej na opakowaniu.
Ser ścieramy. Odkładamy 1/3, a resztę mieszamy z mlekiem, 2 jajkami, doprawiamy solą i pieprzem. Natkę pietruszki niezbyt drobno siekamy.
4 jaja gotujemy ok. 7 minut. Następnie hartujemy zimną wodą, obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół.
Spaghetti odcedzamy, ale nie przelewamy zimną wodą. Od razu wlewamy mleko z serem i jajkami, mieszamy. Tuż przed podaniem dodajemy fasolkę szparagową. Makaron wykładamy na talerze, posypujemy startym serem, dekorujemy połówką jajka i posypujemy natką pietruszki.
Aby danie było bardziej sycące, możemy podsmażyć kilka plasterków cienkiej kiełbasy pokrojonej w kostkę i dodać do spaghetti.
Wartość odżywcza porcji 266 kcal Białko 27 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 32 g.Źródło: Rewia
Ciekawa byłam smaku innej dyni niż dotychczas. Wyszło całkiem nieżle.
Odsłon: 797
Prosty przepis na spaghetti ale jest pyszny i łatwy do przygotowania.Aromat ś...
Odsłon: 2284
Pikantne spaghetti z brokułem, orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami.
Odsłon: 17
Lekka i smaczna sałatka, najlepiej smakuje z sosem czosnkowym, w mojej wersji...
Odsłon: 16660
Lekka i smaczna sałatka, najlepiej smakuje z sosem czosnkowym, w mojej wersji...
Odsłon: 16660
Składniki
Czas przygotowania 20 minut. Cena porcji ok. 2,70 zł.
Z fasolki odkrawamy końce, płuczemy ją i gotujemy 5–7 minut we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru.
Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem łyżeczki oleju, według instrukcji podanej na opakowaniu.
Ser ścieramy. Odkładamy 1/3, a resztę mieszamy z mlekiem, 2 jajkami, doprawiamy solą i pieprzem. Natkę pietruszki niezbyt drobno siekamy.
4 jaja gotujemy ok. 7 minut. Następnie hartujemy zimną wodą, obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół.
Spaghetti odcedzamy, ale nie przelewamy zimną wodą. Od razu wlewamy mleko z serem i jajkami, mieszamy. Tuż przed podaniem dodajemy fasolkę szparagową. Makaron wykładamy na talerze, posypujemy startym serem, dekorujemy połówką jajka i posypujemy natką pietruszki.
Aby danie było bardziej sycące, możemy podsmażyć kilka plasterków cienkiej kiełbasy pokrojonej w kostkę i dodać do spaghetti.
Wartość odżywcza porcji 266 kcal Białko 27 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 32 g.Źródło: Rewia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
Dania główne
Mielone z marchewką
Dania główne
Roladki schabowe z ziemniakami
Dania główne
Zapiekane fileciki z ziemniakami
Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
Gulasz ugotowany z szynki wieprzowej i warzyw, podany z makaronem rurki.
Odsłon: 109
Mielone z marchewką
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 93