Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Spaghetti z zielonym akcentem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Czas przygotowania 20 minut. Cena porcji ok. 2,70 zł.
Z fasolki odkrawamy końce, płuczemy ją i gotujemy 5–7 minut we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru.
Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem łyżeczki oleju, według instrukcji podanej na opakowaniu.
Ser ścieramy. Odkładamy 1/3, a resztę mieszamy z mlekiem, 2 jajkami, doprawiamy solą i pieprzem. Natkę pietruszki niezbyt drobno siekamy.
4 jaja gotujemy ok. 7 minut. Następnie hartujemy zimną wodą, obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół.
Spaghetti odcedzamy, ale nie przelewamy zimną wodą. Od razu wlewamy mleko z serem i jajkami, mieszamy. Tuż przed podaniem dodajemy fasolkę szparagową. Makaron wykładamy na talerze, posypujemy startym serem, dekorujemy połówką jajka i posypujemy natką pietruszki.
Aby danie było bardziej sycące, możemy podsmażyć kilka plasterków cienkiej kiełbasy pokrojonej w kostkę i dodać do spaghetti.
Wartość odżywcza porcji 266 kcal Białko 27 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 32 g.Źródło: Rewia