Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bigos
Bigos..ach ten bigos...Stary dobry znajomy..Niekoronowany król królów polskie...
Odsłon: 36849
Zrazy Magdy Gessler nawiązują do klasycznych zrazów po warszawsku. Oczywiście...
Odsłon: 11000
Składniki
Z kapusty odlać sok, zalać wrzątkiem, dodać sól i przyprawy, gotować. Wrzucic przetarta marchew. W międzyczasie zalać suszone śliwki przegotowaną wodą aby zmiękły. Osobno w małej ilości wody gotować suszone grzyby, uprzednio namoczone. Mięso posolić, obrumienić na patelni na smalcu, przełożyć do rondla i dusić podlewając małą ilością wody. Gdy zmieknie wrzucic do kapusty razem z grzybami i sliwkami. Lekko podsmażyć boczek i kiełbasę, pokroić w paski i również wrzucić. Wymieszać z łyżką koncentratu pomidorowego. Całość gotować przez ok 40 min.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tanioszki
Dania główne
Kluski tarte
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Tanioszki
Tanie potrawy wcale nie muszą być mdłe i pozbawione smaku. Tanioszki zawładną...
Odsłon: 1342
Kluski tarte
Kluski tarte powstają ze startych na tarce surowych ziemniaków. Po ugotowaniu...
Odsłon: 213