Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 102
Dodano: 17.11.2020
Odsłon: 379
1-2 os. | 15 min | średnie | drogie |
Polędwicę wołową kroimy na grube plastry lub poprosimy o ukrojenie w sklepie.
Lekko dociskamy pięścią,ale nie ubijamy.
Kładziemy na gorący tłuszcz i obsmażamy po 2 minuty z każdej strony.
Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego ,ale nie nakłuwając i wkładamy do gorącego piekarnika na ok.4 minuty.
Mięso wyjmujemy i obwijamy folia aluminiowa na 3 minuty (minimum) Sol i pieprz na steka.
Podajemy z czym kto woli.... Z frytkami, surowkami. Itd...
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

fafiatko 24 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Wyglada idealnie! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 19 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
pyszotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

SprytnaChochla 18 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pięknie wygląda w środku :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz