Do góry

Dania główne Przepis na:

Stek z poledwicy wolowej

Stek z poledwicy wolowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 102

Dodano:

Odsłon: 379

Soczysty stek z prawdziwej polędwicy. Niestety, to kosztowne i wykwintne danie.

Składniki

  • 2 Steki z poledwicy wolowej po okolo 180 gram. Olej do smazenia. Maslo ziolowe ,albo czosnkowe.
1-2 os. 15 min średnie drogie
Reklama
Reklama
Stek z poledwicy wolowej

Przygotowanie

  1. Polędwicę wołową kroimy na grube plastry lub poprosimy o ukrojenie w sklepie.
    Lekko dociskamy pięścią,ale nie ubijamy.
    Kładziemy na gorący tłuszcz i obsmażamy po 2 minuty z każdej strony.
    Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego ,ale nie nakłuwając i wkładamy do gorącego piekarnika na ok.4 minuty.
    Mięso wyjmujemy i obwijamy folia aluminiowa na 3 minuty (minimum) Sol i pieprz na steka.
    Podajemy z czym kto woli.... Z frytkami, surowkami. Itd...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń