Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie - jako główne jak i gorąca kolacja. Dla smakoszy mięska.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 209
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104544
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9063
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 209
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104544
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9063
Składniki
Mięso umyć i osuszyć. Patelnię do grillowania posmarować odrobiną tłuszczu. Kładziemy mięso na gorącą patelnię, przewracamy po około 2 minutach. Kładziemy na wierzchu kawałek masła, smarujemy gałązką rozmarynu. Na czas smażenia kładziemy ząbek czosnku. Przewracamy tyle razy ile chcemy, w zależności od tego jak ma być wysmażony nasz stek. Ja smażę około 8 minut. Pod koniec smażenia posolić mięso.
Na tłuszczu wytopionym z grillowania kładziemy zblanszowane szparagi. Mogą być pieczone w piekarniku frytki ( zdrowsze niż z głębokiego tłuszczu).
Możemy podać z ulubioną surówką. Ja podaję surówkę z pora. Smacznego. :)