Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie - jako główne jak i gorąca kolacja. Dla smakoszy mięska.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7000
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30529
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29257
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7000
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30529
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29257
Składniki
Mięso umyć i osuszyć. Patelnię do grillowania posmarować odrobiną tłuszczu. Kładziemy mięso na gorącą patelnię, przewracamy po około 2 minutach. Kładziemy na wierzchu kawałek masła, smarujemy gałązką rozmarynu. Na czas smażenia kładziemy ząbek czosnku. Przewracamy tyle razy ile chcemy, w zależności od tego jak ma być wysmażony nasz stek. Ja smażę około 8 minut. Pod koniec smażenia posolić mięso.
Na tłuszczu wytopionym z grillowania kładziemy zblanszowane szparagi. Mogą być pieczone w piekarniku frytki ( zdrowsze niż z głębokiego tłuszczu).
Możemy podać z ulubioną surówką. Ja podaję surówkę z pora. Smacznego. :)