Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo smaczne, idealne dla kulinarnych leniuchów. Nie wymaga dużego doświadczenia. Danie bardzo uniwersalne, można podawać z makaronem, ryżem, ziemiakami, kaszą itd.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7048
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 360
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13407
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7048
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 360
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13407
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Składniki
Mięso kroimy w paski (nie mogą być grube bo będą niesmaczne), wrzucamy do rondelka (może być garnek) razem z masłem. Przykrywamy aby się dusiło.
Po ok 20min dodajemy pokrojone pieczarki (według uznania, ja kroje w pasi) i cebule. Dalej dusimy.
Gdy mięso będzie miękkie dodajemy serek topiony i przecier pomidorowy.
Jak serek się rozpuści wlewamy śmietanę wrzucamy ogórki kiszone pokrojone w talarki. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.