Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Studenckie talarki z serdelkami"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19253
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13042
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1689
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232127
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19253
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13042
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1689
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232127
Składniki
Bułki rozetnij. Jeśli chcesz by pizze miały jeszcze bardziej wyrazisty smak, skrop pieczywo odrobiną oliwy wymieszanej wcześniej z roztartym czosnkiem.
Chili rozetnij, czubkiem noża usuń pestki. Strączek opłucz, drobno posiekaj, wymieszaj z keczupem. Spody z bułki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj je pikantnym keczupem. Ogórki osącz z zalewy, pokrój w ukośne plasterki. Kiełbaski potnij w grubsze plastry. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Na przygotowanych spodach rozłóż ogórki oraz serdelki. Wierzchy pizz posyp startym żółtym serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 20-25 minut. Przed podaniem pizze posyp prażoną cebulą.
Możesz ją kupić albo przygotować samodzielnie: pokrój w plasterki 4 cebule. Posyp je 1/2 łyżeczki soli i odstaw na godzinę. Potem oprósz 6 łyżkami mąki, przemieszaj. Smaż na rumiano na mocno rozgrzanym oleju. Cebulę wyjmij łyżką cedzakową i osącz na papierowym ręczniku.Źródło: Tina