Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Studenckie talarki z serdelkami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1518
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1265
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1133
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1518
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1265
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1133
Składniki
Bułki rozetnij. Jeśli chcesz by pizze miały jeszcze bardziej wyrazisty smak, skrop pieczywo odrobiną oliwy wymieszanej wcześniej z roztartym czosnkiem.
Chili rozetnij, czubkiem noża usuń pestki. Strączek opłucz, drobno posiekaj, wymieszaj z keczupem. Spody z bułki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj je pikantnym keczupem. Ogórki osącz z zalewy, pokrój w ukośne plasterki. Kiełbaski potnij w grubsze plastry. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Na przygotowanych spodach rozłóż ogórki oraz serdelki. Wierzchy pizz posyp startym żółtym serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 20-25 minut. Przed podaniem pizze posyp prażoną cebulą.
Możesz ją kupić albo przygotować samodzielnie: pokrój w plasterki 4 cebule. Posyp je 1/2 łyżeczki soli i odstaw na godzinę. Potem oprósz 6 łyżkami mąki, przemieszaj. Smaż na rumiano na mocno rozgrzanym oleju. Cebulę wyjmij łyżką cedzakową i osącz na papierowym ręczniku.Źródło: Tina