Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sledzik, jak to sledzik, do wodeczki niezastapiony :D
Sledzie maja byc swieze, tzn nie solone, nie mrozone, poprostu takie prosto z morza. Czyscimy je bardzo dokladnie. Przygotowujemy zalewe: 1 szkl octu, 2 szkl. wody, lyzka soli, lyzka cukru, liscie laurowe, ziele ang. i pieprz mieszamy i zagotowujemy. Po zagotowaniu czekamy, az ZUPELNIE ostygnie. Zalewa ma byc zimna. Zalewamy sledzie, przykrywamy i czekamy 2 dni.
Po tym czasie odlewamy zalewe i rozkrawajac grzbiety ryb, wyciagamy szkielet i zdejmujemy skore. Tak przygotowane filety przekrajamy na pol i ukladamy w misce. skropic octem i lekko popruszyc pieprzem. Cebule skroic na drobna kostke i przykryc nia sledziki, popieprzyc lekko i zalac wszystko pol szklanki oleju. Odczekac godzinke i podawac. PRZEPYSZNE :D
ta przystawka doskonala jest zarówno na wigilię jak i jako zakąska na każde p...
Odsłon: 12982
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17911
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 97
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 95
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 64
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 113
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17911
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 97
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 95
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 64
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 113
Składniki
Sledzie maja byc swieze, tzn nie solone, nie mrozone, poprostu takie prosto z morza. Czyscimy je bardzo dokladnie. Przygotowujemy zalewe: 1 szkl octu, 2 szkl. wody, lyzka soli, lyzka cukru, liscie laurowe, ziele ang. i pieprz mieszamy i zagotowujemy. Po zagotowaniu czekamy, az ZUPELNIE ostygnie. Zalewa ma byc zimna. Zalewamy sledzie, przykrywamy i czekamy 2 dni. Po tym czasie odlewamy zalewe i rozkrawajac grzbiety ryb, wyciagamy szkielet i zdejmujemy skore. Tak przygotowane filety przekrajamy na pol i ukladamy w misce. skropic octem i lekko popruszyc pieprzem. Cebule skroic na drobna kostke i przykryc nia sledziki, popieprzyc lekko i zalac wszystko pol szklanki oleju. Odczekac godzinke i podawac. PRZEPYSZNE :D
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 29
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 2740