Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sledzik, jak to sledzik, do wodeczki niezastapiony :D
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 148
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 9352
Gulasz cebulowy z szynki podawaj jako obiad lub kolację na ciepło. Najlepiej...
Odsłon: 889
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 148
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 9352
Gulasz cebulowy z szynki podawaj jako obiad lub kolację na ciepło. Najlepiej...
Odsłon: 889
Składniki
Sledzie maja byc swieze, tzn nie solone, nie mrozone, poprostu takie prosto z morza. Czyscimy je bardzo dokladnie. Przygotowujemy zalewe: 1 szkl octu, 2 szkl. wody, lyzka soli, lyzka cukru, liscie laurowe, ziele ang. i pieprz mieszamy i zagotowujemy. Po zagotowaniu czekamy, az ZUPELNIE ostygnie. Zalewa ma byc zimna. Zalewamy sledzie, przykrywamy i czekamy 2 dni. Po tym czasie odlewamy zalewe i rozkrawajac grzbiety ryb, wyciagamy szkielet i zdejmujemy skore. Tak przygotowane filety przekrajamy na pol i ukladamy w misce. skropic octem i lekko popruszyc pieprzem. Cebule skroic na drobna kostke i przykryc nia sledziki, popieprzyc lekko i zalac wszystko pol szklanki oleju. Odczekac godzinke i podawac. PRZEPYSZNE :D