Do góry

Dania główne Przepis na:

swojski wianek

swojski wianek

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 297

Dodano:

Odsłon: 13907

Doskonała propozycja na ciepłą kolację

Składniki

  • 1 cała pokrojona weka
  • plasterki szynki (ok.30dkg)
  • 2 pomidory pokrojone w plastry
  • masło
  • ser żółty-20dkg
  • 2jajka
  • pół szkl.mleka
  • sól i pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokrojoną wekę posmarować- każdą kromkę,przekładać szynką i pomidorem do wykończenia składników.Roztrzepać jajka z mlekiem solą i pieprzem,ułożyć przełożone składniki do foremki z tarty i zalać po górze roztrzepanym jajkiem z mlekiem,posypać startym serem po górze i zapiec w temp.180st,C do zrumienienia.(ok. 20min)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zofia-Ostrowska 07 marca 2016 Mam pytanie, co to jest weka? Nie słyszałam o czymś takim. Odpowiedzi: 2 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń