Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
naprawdę syte i przygotowanie zajmuje mało czasu :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1227
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5754
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8806
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18359
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1227
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5754
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8806
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18359
Składniki
Mięso mielone włożyć do miski, wbić jajko, wsypać otręby, po czym starannie wyrobić masę dłonią, doprawiając do smaku pieprzem i solą
Z masy mięsnej formować niewielkie kuleczki, dusić na rozgrzanej patelni z małą ilością tłuszczu
Cebulę obraz i posiekać, pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki, na patelni rozgrzać troszkę oleju i podsmażyć na nim cebulę z pieczarkami. Dodać pokrojone w paski ogórki kiszone i paprykę konserwową oraz koncentrat. Doprawić solą, pieprzem, dodać ziele angielskie. Połączyć z pulpetami mieszać w garnku.