Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyk z kurczaka z ananasem i papryką

Szaszłyk z kurczaka z ananasem i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 20

Dodano:

Odsłon: 672

,,,,,,

Składniki

  • pierś z kurczaka, 400
  • ananas świezy lub z puszki, 200 g
  • papryka, 2 czerwone
  • musztarda, 2 łyżki
  • olej z pestek winogron, 60 ml
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Szaszłyk z kurczaka z ananasem i papryką

Przygotowanie

  1. Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 1,5 cm, oprósz solą i pieprzem, dodaj oregano, musztardę i odstaw na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce. Ananasa i paprykę pokrój w kostkę wielkości kostki z mięsa kurczaka. Mięso na przemian z ananasem i papryką nabij na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki posmaruj olejem z pestek winogron i piecz około 15-20 minut na dobrze rozgrzanym grillu. Szaszłyki podawaj z ziemniakami pieczonymi i salsą pomidorową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń