Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z indyka"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1048
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104866
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1048
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104866
Składniki
Umyj mięso i pokrój je w dużą (około 2 centymetry kwadratowe) kostkę. Przełóż do pojemnika.
Dodaj przyprawy – sól, pieprz, paprykę chili oraz rozmaryn.
Skrop mięso oliwą i odstaw na pół godziny w chłodne miejsce. Mięso naciągnie przyprawami, a dzięki oliwie będzie bardziej soczyste.
Każdy kawałek mięsa owiń plasterkiem szynki.
Umyj i pokrój na duże kawałki czerwoną paprykę.
Posiekaj w bardzo grube plastry cebulę dymkę.
Na długie drewniane lub metalowe szpikulce nabijaj dymkę, kawałki indyka i paprykę.
Ułóż szaszłyki na rozgrzanym grillu i posmaruj je resztą oliwy z oliwek.
Grilluj po około 10 minut z każdej strony.
10. Przygotuj dip. Wymieszaj śmietanę z tartym chrzanem, szczypiorkiem i solą.
11. Podawaj z dipem, pieczonymi ziemniakami albo ze świeżym pieczywem. Smacznego!
Czas: ok. 1 godziny. Poziom: średni, porcje: 4, ilość kalorii: 340 kcal/ porcja.Źródło: Tele Tydzień