Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z kurczaka z zielonym ryżem"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23053
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1042
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104864
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23053
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1042
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104864
Składniki
Mięso pokrój w kostkę. Przełóż je do miski, dokładnie wymieszaj z oliwą, ziołami i zmielonym czerwonym pieprzem.
Przygotuj 12 patyczków do szaszłyków. Nadziej na patyczki mięso na przemian z pomidorkami.
Groszek zalej wodą, gotuj 2-3 minuty i odcedź.
Wsyp ryż do rondla, zalej bulionem i zagotuj. Zmniejsz ogień, gotuj pod przykryciem 10-12 minut, aż ryż zmięknie i wchłonie wodę. Zdejmij z ognia. Wrzuć do ryżu groszek i szpinak, wymieszaj. Przykryj i odstaw na 5 minut.
Rozgrzej patelnię grillową. Piecz na niej szaszłyki 10-15 minut, obracając, aż mięso będzie miękkie. Obracaj z każdej strony, by zrumieniły się równomiernie.
Podawaj po 3 szaszłyki na porcję, układając je na gorącym ryżu.Źródło: Olivia