Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z kurczaka z zielonym ryżem"
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5381
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1728
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5274
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5381
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1728
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5274
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Składniki
Mięso pokrój w kostkę. Przełóż je do miski, dokładnie wymieszaj z oliwą, ziołami i zmielonym czerwonym pieprzem.
Przygotuj 12 patyczków do szaszłyków. Nadziej na patyczki mięso na przemian z pomidorkami.
Groszek zalej wodą, gotuj 2-3 minuty i odcedź.
Wsyp ryż do rondla, zalej bulionem i zagotuj. Zmniejsz ogień, gotuj pod przykryciem 10-12 minut, aż ryż zmięknie i wchłonie wodę. Zdejmij z ognia. Wrzuć do ryżu groszek i szpinak, wymieszaj. Przykryj i odstaw na 5 minut.
Rozgrzej patelnię grillową. Piecz na niej szaszłyki 10-15 minut, obracając, aż mięso będzie miękkie. Obracaj z każdej strony, by zrumieniły się równomiernie.
Podawaj po 3 szaszłyki na porcję, układając je na gorącym ryżu.Źródło: Olivia