Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z kurczaka z zielonym ryżem"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38014
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9235
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38014
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9235
Składniki
Mięso pokrój w kostkę. Przełóż je do miski, dokładnie wymieszaj z oliwą, ziołami i zmielonym czerwonym pieprzem.
Przygotuj 12 patyczków do szaszłyków. Nadziej na patyczki mięso na przemian z pomidorkami.
Groszek zalej wodą, gotuj 2-3 minuty i odcedź.
Wsyp ryż do rondla, zalej bulionem i zagotuj. Zmniejsz ogień, gotuj pod przykryciem 10-12 minut, aż ryż zmięknie i wchłonie wodę. Zdejmij z ognia. Wrzuć do ryżu groszek i szpinak, wymieszaj. Przykryj i odstaw na 5 minut.
Rozgrzej patelnię grillową. Piecz na niej szaszłyki 10-15 minut, obracając, aż mięso będzie miękkie. Obracaj z każdej strony, by zrumieniły się równomiernie.
Podawaj po 3 szaszłyki na porcję, układając je na gorącym ryżu.Źródło: Olivia