Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szczupak faszerowany"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11322
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1211
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11860
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1782
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11322
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1211
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11860
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1782
Składniki
Szczupaka oskrobać, wypatroszyć, usunąć oczy i skrzela, dokładnie umyć i odsączyć. Natrzeć solą i pieprzem od środka i na zewnątrz, do środka włożyć liście laurowe i zieloną pietruszkę, zawinąć w ściereczkę i odstawić w chłodne miejsce. Bułki namoczyć w mleku. Zeszklić na maśle pokrojone cebule. Odsączone bułki i cebulę przepuścić przez maszynkę, dodać jajka, pokrojoną zieloną pietruszkę (1 duża łyżka), sól, pieprz (farsz powinien być pikantny). Dokładnie wymieszać. Ze szczupaka usunąć liście laurowe (natka pietruszki może zostać), nałożyć farsz. Można piec w nasmarowanej masłem folii do pół godziny w temperaturze maksymalnie 200 stopni. Ryba jest upieczona, gdy górna płetwa przy lekkim pociągnięciu odchodzi od mięsa. Farsz do szczupaka można uatrakcyjnić pieczarkami (należy je wtedy usmażyć i zemleć razem z cebulą), koperkiem, doprawić tymiankiem lub imbirem. Podaje się z plastrami cytryny.
<b>Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi <a href="http://kobieta.interia.pl/kuchnia/dodaj-przepis"class="more" style="color:#07336C">"przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!"</a>. Najlepsze przepisy nagradzamy!</b>
<b><a href="http://quizy.interia.pl/kobieta/quiz/czy-dobrze-gotujesz,293,1?id=293"class="more" style="color:#07336C">Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!</a></b>
Tekst pochodzi z gazetyŹródło: Dzień Dobry