Do góry

Dania główne Przepis na:

sznycelki wieprzowe z serem cheddar

sznycelki wieprzowe z serem cheddar

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 18

Dodano:

Odsłon: 668

sznycelki z serem cheddar oraz sałatką baby szpinak

Składniki

  • 0,5 kg łopatki wieprzowej mielonej
  • 10 dag sera cheddar
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki przennej
  • bułka tarta
  • cebula dymka, koperek
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 dag baby szpinak
  • 6 sztuk pomidorów koktajlowych
  • pół papryki czerwonej
  • pół avocado
  • 1 kg ziemniaków
  • cebula biała
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 łyżki śmietany 12%
  • 2 łyżki majonezu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
sznycelki wieprzowe z serem cheddar

Przygotowanie

  1. Mięso mielone z łopatki wieprzowej włóż do miski, następnie zetrzyj ser cheddar, wbij jedno jajko , dodaj 2 łyżki mąki i 4 łyżki bułki tartej. Na koniec dodaj posiekany koperek, cebule dymkę,czosnek, sól i pieprz do smaku.

  2. Wszystko razem wymieszaj i schowaj do lodówki na co
    najmniej 30 min.

  3. W między czasie przygotuj ziemniaki do gotowania.

  4. Przygotuj dwa jajka na twardo

  5. Gdy mięso jest już w lodówce mamy czas aby przygotować sałatkę. Do dużej miski wkładaj kolejno baby szpinak, pokrojoną paprykę, posiekane awokado oraz pomidorki . Posól i popierz do smaku. W miseczce przygotuj śmietanę i majonez. Wszystko razem wymieszaj.

  6. Po upływie czasu uformuj z mięsa sznycle i obtocz je tylko w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju do momentu aż będą złociste.

  7. Pokrój białą cebule

  8. Gdy sznycle są gotowe przełóż je na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, a na rozgrzany olej wrzuć cebulkę, smaż ją aż będzie złocista.

  9. Ułóż wszystko na talerzu. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń