Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycle zapiekane

Sznycle zapiekane

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11052

Dodano:

Odsłon: 14

Sprawdzony przepis na "Sznycle zapiekane"

Składniki

  • 9 sznycli z indyka kg ziemniaków
  • 2 kulki sera mozzarella z zalewy
  • 45 dag świeżego szpinaku
  • por
  • 10 dag suszonych pomidorów z zalewy
  • 3 łyżki masła
  • majonez
  • przyprawa do ziemniaków
  • oliwa
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sznycle zapiekane

Przygotowanie

  1. 75 min • Porcja ok. 210 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 9 porcji

  2. Sznycle rozbijam (niezbyt cienko), oprószam solą i pieprzem, smaruję cienko z jednej strony majonezem.

  3. Pokrojony por oraz umyty szpinak duszę na maśle kilka minut. Doprawiam solą i pieprzem, studzę i rozkładam na sznyclach. Na wierzchu układam pokrojone i osączone pomidory oraz mozzarellę, spinam brzegi mięsa wykałaczkami.

  4. W naczyniu do pieczenia układam pokrojone ziemniaki, lekko skrapiam je oliwą, oprószam przyprawą do ziemniaków i solą, na nich układam sznycle.

  5. Przykrywam, zapiekam w temp. 180°C ok. 50 min. Tuż przed końcem pieczenia danie odkrywam, by lekko je zrumienić.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń