Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycle zapiekane"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1705
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1501
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1480
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1736
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1705
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1501
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1480
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1736
Składniki
75 min • Porcja ok. 210 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 9 porcji
Sznycle rozbijam (niezbyt cienko), oprószam solą i pieprzem, smaruję cienko z jednej strony majonezem.
Pokrojony por oraz umyty szpinak duszę na maśle kilka minut. Doprawiam solą i pieprzem, studzę i rozkładam na sznyclach. Na wierzchu układam pokrojone i osączone pomidory oraz mozzarellę, spinam brzegi mięsa wykałaczkami.
W naczyniu do pieczenia układam pokrojone ziemniaki, lekko skrapiam je oliwą, oprószam przyprawą do ziemniaków i solą, na nich układam sznycle.
Przykrywam, zapiekam w temp. 180°C ok. 50 min. Tuż przed końcem pieczenia danie odkrywam, by lekko je zrumienić.Źródło: Kobieta i życie