Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycle zapiekane"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2506
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 394
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 926
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2506
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 394
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 926
Składniki
75 min • Porcja ok. 210 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 9 porcji
Sznycle rozbijam (niezbyt cienko), oprószam solą i pieprzem, smaruję cienko z jednej strony majonezem.
Pokrojony por oraz umyty szpinak duszę na maśle kilka minut. Doprawiam solą i pieprzem, studzę i rozkładam na sznyclach. Na wierzchu układam pokrojone i osączone pomidory oraz mozzarellę, spinam brzegi mięsa wykałaczkami.
W naczyniu do pieczenia układam pokrojone ziemniaki, lekko skrapiam je oliwą, oprószam przyprawą do ziemniaków i solą, na nich układam sznycle.
Przykrywam, zapiekam w temp. 180°C ok. 50 min. Tuż przed końcem pieczenia danie odkrywam, by lekko je zrumienić.Źródło: Kobieta i życie