Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycle zapiekane"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23038
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 999
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23038
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 999
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
75 min • Porcja ok. 210 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 9 porcji
Sznycle rozbijam (niezbyt cienko), oprószam solą i pieprzem, smaruję cienko z jednej strony majonezem.
Pokrojony por oraz umyty szpinak duszę na maśle kilka minut. Doprawiam solą i pieprzem, studzę i rozkładam na sznyclach. Na wierzchu układam pokrojone i osączone pomidory oraz mozzarellę, spinam brzegi mięsa wykałaczkami.
W naczyniu do pieczenia układam pokrojone ziemniaki, lekko skrapiam je oliwą, oprószam przyprawą do ziemniaków i solą, na nich układam sznycle.
Przykrywam, zapiekam w temp. 180°C ok. 50 min. Tuż przed końcem pieczenia danie odkrywam, by lekko je zrumienić.Źródło: Kobieta i życie