Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi rozpoczęty to bardzo znakomite warzywo nie doceniane przez nas polecam
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7846
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1021
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13604
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7846
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1021
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13604
Składniki
Szparagi pozbawiamy zdrewniałych końcówek poprzez odcięcie dwóch trzech centymetrów u dołu szparaga ( błagam nie odcinajcie główek bo słyszałem że są tacy co tak robią) dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy w ukośne krążki nie grubsze niż 1 cm
Kopytka gotujemy w osolonym wrządku
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i dokładamy pokrojone szparagi smażymy na średnim ogniu kilka minut 3-5 powinno wystarczyc dodajemy ugotowane kopytka bezpośrednio na patelnię i łyżkę masła wszystko razem chwilkę smażymy aby smaki się połączyły i posypujemy ulubionym ziołem można doprawić solą jak ktoś lubi SMACZNEGO