Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi rozpoczęty to bardzo znakomite warzywo nie doceniane przez nas polecam
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118678
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8634
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3165
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2459
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118678
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8634
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3165
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2459
Składniki
Szparagi pozbawiamy zdrewniałych końcówek poprzez odcięcie dwóch trzech centymetrów u dołu szparaga ( błagam nie odcinajcie główek bo słyszałem że są tacy co tak robią) dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy w ukośne krążki nie grubsze niż 1 cm
Kopytka gotujemy w osolonym wrządku
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i dokładamy pokrojone szparagi smażymy na średnim ogniu kilka minut 3-5 powinno wystarczyc dodajemy ugotowane kopytka bezpośrednio na patelnię i łyżkę masła wszystko razem chwilkę smażymy aby smaki się połączyły i posypujemy ulubionym ziołem można doprawić solą jak ktoś lubi SMACZNEGO