Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szparagowa fantazja z kurczakiem"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Szparagi umyj, obierz i odetnij twarde końcówki. Wszystko wrzuć do gorącej, osolonej i osłodzonej wody. Gotuj do miękkości, ok. 10-13 minut. Szparagi odcedź, ale nie wylewaj wody! Wyrzuć tylko odcięte końcówki. Szparagi odłóż na sitku.
Mięso umyj i oczyść. Włóż do gorącego wywaru po szparagach. Obierz marchew- ki, pora, oczyść paprykę. Dodaj do wywaru. Gotuj do miękkości mięsa. Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na maśle.
Marchewki, szparagi, por, paprykę pokrój w słupki, mięso – w kawałki. Odlej 3/4 szklanki wywaru. Śmietankę utrzyj z żółtkiem i paroma łyżkami gorącego wywaru. Wlej do odlanego wywaru, włóż mięso, szparagi, marchewki, por i pieczarki. Dopraw i podgotuj, by sos lekko zgęstniał. Podawaj z ryżem, posypane natką.
Ryż z filiżanki
Ugotowany, ciepły ryż włóż do filiżanki wysmarowanej masłem lub olejem. Dociśnij i odwróć do góry dnem.Źródło: Naj