Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące, nadaje się na spotkania rodzinne i nie tylko. Z czerwonym barszczem suuuper. Inspiracja z miesięcznika Naj
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę , pieczarki w plastry wyciskamy czosnek i wszystko smażymy na tłuszczu dopraw solą i pieprzem. . Ciasto francuskie rozkładamy na blasze z piekarnika na pergaminie rozwiń pozostaw na papierku - to Ci pomoże zwijać w strucle.Pokrój kurczaka, ser. Na 1/3 wysokości ciasta rozsyp kurczaka na to pieczarki, ser skrop sokiem z cytryny można doprawić odrobinę. Zwijaj struclę jak wielki naleśnik i podwiń delikatnie końce pod spód. Posmarować rozmąconym jajem. Piecz 20 min. w nagrzanym piekarniku 200 ` C.