Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące, nadaje się na spotkania rodzinne i nie tylko. Z czerwonym barszczem suuuper. Inspiracja z miesięcznika Naj
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8139
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8139
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę , pieczarki w plastry wyciskamy czosnek i wszystko smażymy na tłuszczu dopraw solą i pieprzem. . Ciasto francuskie rozkładamy na blasze z piekarnika na pergaminie rozwiń pozostaw na papierku - to Ci pomoże zwijać w strucle.Pokrój kurczaka, ser. Na 1/3 wysokości ciasta rozsyp kurczaka na to pieczarki, ser skrop sokiem z cytryny można doprawić odrobinę. Zwijaj struclę jak wielki naleśnik i podwiń delikatnie końce pod spód. Posmarować rozmąconym jajem. Piecz 20 min. w nagrzanym piekarniku 200 ` C.